Peskovilt küsiti, kuidas reageeris Kreml USA riikliku julgeoleku nõuniku Jake Sullivani hoiatusele, et kui Navalnõi koloonias sureb, järgnevad sellest Venemaale tagajärjed, vahendab Interfax.

„Me ei suhtu sellistesse avaldustesse, mida teevad teiste riikide esindajad, kuidagi. Süüdimõistetute ja kinnipeetavate tervislik seisund Vene Föderatsiooni territooriumil ei saa ega pea olema neile huvi pakkuv teema,” lausus Peskov.

Peskov ütles, et temal isiklikult Navalnõi seisundi kohta andmeid ei ole, aga ta ei saa ka tõsiselt võtta ajakirjanike sõnul mingi kriitilise seisundi kohta.

Veel küsiti Peskovilt, kuidas reageerib Venemaa president Vladimir Putin minitsipaalsaadikute ja välismaiste kultuuritegelaste kirjale, milles kutsutakse üles arsti Navalnõi juurde laskma.

„Talle kantakse nendest faktidest ette. Antud juhul ei saa ma rääkida mingist reaktsioonist. Kindlasti ei saa see olla põhjus mingiks presidendipoolseks tegevuseks,” ütles Peskov. „President ei saa antud juhul võtta ette mingeid tegevusi kinnipeetavate tervise jälgimiseks. On olemas FSIN (Föderaalne Karistuste Täideviimise Teenistus – toim), on olemas teatud reglement selle jaoks. Vanglates on kõik need protsessid rangelt reglementeeritud.”

Peskovilt küsiti ka, kas Putinit üldse see konkreetne olukord huvitab. „President tegeleb pöördumise föderaalkogule ettevalmistamisega. See on meie kõigi jaoks erakordselt tähtis üritus, kogu meie maa jaoks,” vastas Peskov.