Veel eile oli ainsaks niidilõngaks see, et viimati märgati Karelit Laagris. Alates pühapäeva hilisõhtust kuni tänase hommikuni sai SA Kadunud mitu kõnet Lõuna-Eestist, milles kirjeldatakse, et eile võis Põlva- ja Võrumaal näha teede ääres hääletamas meest, kes sarnanes väga Karelile.

Rüütel sõnas kell 14.30 paiku, et tausta kontrollitakse. Väidetavalt olla Karelit nähtud näiteks Vastseliinas.

Samas pole sugugi kindel, et hääletaja oli Karel. Rüütli sõnutsi ongi fookus hetkel sellel, et hääletaja isik kindlaks teha. Kel vähegi infot, palutakse helistada numbril 6616 776. Vajadusel garanteeritakse info andjale anonüümsus.

Täna varahommikul tuli ka kõne, et Karelit nähti tema kadumispäeval Turba piirkonnas. Turba-Lehetu-Ellamaa-Riisipere kandis panevad sihtasutuse inimesed üles otsimiskuulutusi. Samuti koostavad nad maastikuplaani otsingu alustamiseks Turba piirkonna maastikul.

Kadumise tagamaad on siiani ebaselged. "Mis muutis ja miks muutis ta oma päevaplaani? Ta lahkus kodust, et minna tööle, ent vahepeal võttis kontakti oma tööandjaga, misjärel ta kadus," on Rüütel kirjeldanud. Lahkumispäeval ei saanud keegi temaga rohkem kontakti.

Lähedastelt kogutud info kohaselt eeldatakse, et Karel võib sattuda (või olla sattunud) eluohtlikku olukorda. Mida selle all täpsemalt silmas peetakse, ei saa Rüütel kommenteerida.

Teadmiseks

Karel lahkus eelmise neljapäeva hommikul kella seitsme paiku hommikul Keila linnas olevalt koduaadressilt seni teadmata suunas. Ta saatis mobiiltelefoniga sellel hommikul peale kella seitset ühe SMS-i, ühtegi kõnet rohkem ei teinud, ei võtnud ühendust ühegi sõbra ega lähedasega ning jäi teadmata kadunuks. Tema telefon läks levist välja ööl vastu 16. aprilli.

Kareli tunnusmärgid:

pikkus 181 cm,
kehaehitus sale,
juuksed lühikesed, helepruunid,
silmade värv rohekas,
seljas musta värvi parka tüüpi jope koos kapuutsiga
jalas tumedat värvi püksid ja helepruuni värvi saapad
tal on päikeseprillid ja tumedat värvi suurem seljakott
eritunnuseks on jope vasemal varrukal LUHTA EXPEDITION embleem