Kui palju teie raha pangakontol seistes juurde teenib? Tõenäoliselt väga vähe või üldse mitte midagi. Seetõttu soovitame mõelda oma raha kasvatamisele Tallinna Hoiu-laenuühistus.

Tallinna Hoiu-laenuühistu on asutatud juba 2010. aastal. Ettevõtte osakapital on pea 11 tegevusaasta jooksul kasvanud ligi kolme miljoni euroni ja praeguseks on tegemist Eesti ühe suurema hoiu-laenuühistuga.

Tänu pikaajalisele kogemusele selles valdkonnas teame, kuidas hoiustatud raha pidevalt kasvatada. Meie ühistus saate valida kas tähtajalise, kogumishoiuse või Hoius24 vahel. Hoius24 on kokkulepitud tähtajaks sõlmitud hoius, mis võimaldab teil hoiustatavalt summalt teenida 3,5 protsenti aastas. „Meie juures saab klient end kindlustada ja igakuiselt lisaraha teenida – nii seda koguda kui ka soovi korral välja võtta,“ selgitab ühistu esinaine Annely Ojamets.

Aastal 2021 elame kiire vooluga ajas – tehingud toimuvad tempokalt ja konkurents on tihe. Kui olete mõne olulise ostu jaoks raha kogunud ja see ideaalne pakkumine ootamatult lauale tekib, siis on oluline kogutud summa kiirelt kätte saada. Kui väärtpaberite müük vajab õiget hetke ja hinda, kinnisvara müük võtab aega ja fondidest raha saamine on keeruline protsess, siis meie hoiusest (Hoius24) on võimalik pärast sooviavalduse esitamist raha välja võtta kõigest ööpäeva jooksul.

Mis teeb Hoius24-st teiste teenusepakkujate kõrval niivõrd erilise ja unikaalse hoiustamisvõimaluse?

Lihtne ja kiire. Hoius24 teenib 3,5 protsenti aastas ja eristub teistest Tallinna Hoiu-laenuühistu pakutavatest hoiusetoodetest, kuna võimaldab hoiuse lõpetada 24 tunniga, säilitades ennetähtaegsel lõpetamisel teenitud intressid. Ennetähtaegse lõpetamise korral kannab ühistu hoiusumma ja kogutud intressid teie arvelduskontole 24 tunni jooksul alates lõpetamise teate esitamisest.

Usaldusväärne. Tallinna Hoiu-laenuühistul on oma valdkonnas pikaaegne kogemus. Olles üle elanud kaks majanduskriisi ning eriolukorra, teavad meie spetsialistid täpselt, kuidas oma liikmete rahaga kõige turvalisemalt ja paremini ümber käia.

Stabiilne. 2020. aasta kevadine eriolukord näitas, et finantsturgudel tuleb aeg-ajalt ikka ette muutuseid, mis mõjutavad ka erinevate investeerimisvõimaluste usaldusväärsust ja tootlust. Tallinna Hoiu-laenuühistu investeeringud tuginevad aga läbimõeldud otsustele, mis tagavad sabiilsuse ja lühiajalised turulangused ei mõjuta hoiustajate vara.

Väike risk. Meil on laenud kinnisvara tagatisel ja hüpoteek on alati seatud ühistu kasuks. Suurem osa meie portfellist on kinnisvaralaenud. Lisaks on kõik laenusaajad pettuste vältimise eesmärgil eelnevalt kontrollitud. Meie krediidikomitees töötavad kogenud laenuhaldurid. „THLÜ ei paiguta vahendeid võlakirjadesse ega tegutse aktsiaturgudel,“ räägib Annely Ojamets, kuidas on hoiustajate riskid miinimumini viidud.

Suur tootlikkus. Erinevad finantsettevõtted pakuvad hoiustele suhteliselt erineva määraga intresse. Kui keskmine hoiuseintress püsib nulli ja komakohtade juures või ulatub parimal juhul 3 protsendini, siis Tallinna Hoiu-laenuühistu saab oma liikmetele pakkuda kuni 6-protsendilist intressimäära.

Pidevad väljamaksed. Hoius24 klientidele makstakse pidevalt intresse ja lisaks ka eelneva aasta pealt dividende. Viimase kümne tegutsemisaasta jooksul on meie kliendid kokku väljamaksetena saanud 5 675 799,06 eurot.

Sobib kõigile. Tallinna Hoiu-laenuühistu liikmete seas on nii vanemaid kui ka nooremaid hoiustajaid vanuses 25 kuni 85 aastat. Minimaalselt saab Tallinna Hoiu-laenuühistus hoiustada 2000 eurot, kuid Hoius24 investeeritud summad jäävad kuni 30 000 euroni.

Kui jõuab kätte aeg ja võimalus oma raha teenima panna, võib erinevate valikute hulk silme eest kirjuks võtta. Pank ei ole hoiu-laenuühistu ainus võimalik alternatiiv, kuhu oma vaba raha paigutada. Miks mitte eelistada aktsiaid, indeksfonde või kinnisvara? Rusikareegel on, et mida suuremat tulusust lubatakse, seda suuremad riskid ja võimalus oma rahast ilma jääda. Seega tasub enne raha paigutamist otsus põhjalikult läbi mõelda.

Näiteks aktsiate puhul võib investeeringu tootlikkus olla suur, kuid samas esineb suur risk hoopis kaotada investeeringult, kui ettevõttel, mille aktsiaid soetati, läheb oodatust halvemini. Kindlasti tuleb ennast aktsiaturgude ja ettevõtlusega enne investeeringu tegemist põhjalikult kurssi viia. Indeksfondi puhul võib haldustasu fondi valitsemise eest olla päris suur. Oma kinnisvaralt on võimalik teenida üürimise kaudu. Samas toob suuremat tulu ja on stabiilsema väärtusega näiteks Tallinna, Tartu ja Pärnu kinnisvara. Suurte linnade kinnisvara maksab aga väga palju ja vaid vähestel on vajalik summa käepärast võtta. Lisaks tuleb sel juhul tegeleda üürilise leidmisega, remondiga ja maksta ka maamaksu.

Hoiu-laenuühistusse võib see-eest paigutada mis tahes summa alates 2000 eurost ja rohkem mingit muret ega vaeva sellega ei ole. Saame oma kogemuste põhjal lubada, et käsitseme liikmete raha hoolikalt ja professionaalselt, minimeerides riskid ja tõstes tootlikkuse kõrgele tasemele. Mis aga kõige olulisem – mitte ükski teine investeeringu paigutus ei võimalda oma raha nii kiirelt koos tootlikkusega välja võtta, kui seda teeb Hoius24.

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenuseid osutava ettevõttega. Tutvu Tallinna HLÜ tegevuse ja finantsteenuste tingimustega aadressil www.erahoius.ee, vajadusel pea nõu asjatundjaga.

Tallinna esindus
Narva mnt 2, 10117, Tallinn, Eesti
Tööaeg: E–R 8–18 ja L 10–15
• Üldinfo ja hoiused: 663 0118
• Laenu- ja krediiditeenused: 662 0800
• Üldinfo: info@erahoius.ee

Tartu esindus
Küüni 7, 51004, Tartu, Eesti
Tööaeg: E–R 9–18
• Üldinfo ja teenused: 622 9022
• Üldinfo: tartu@erahoius.ee

Jaga
Kommentaarid