„Eesti jaoks on oluline, et vägede lahkumine Afganistanist toimuks tihedas koostöös meie lähimate liitlastega ning arvestades kohapealset julgeolekuolukorda. Ühendkuningriik on üks meie olulisemaid liitlasi, kellega meie kaitseväelased on Afganistani keerulisemates piirkondades teeninud õlg-õla kõrval,“ ütles kaitseminister Kalle Laanet pärast Ühendkuningriigi kaitseminister Ben Wallace´iga peetud kõnet.

„Koos teenitud aeg on kinnistanud meie kaitsekoostöö ja me hindame väga kõrgelt Ühendkuningriigi panust meie regiooni julgeolekusse ja NATO ühtsusesse. Ühendkuningriigi osalemine juhtriigina liitlaste lahingugrupis Tapal ning aktiivsus Balti õhuturbemissioonil on hea koostöö parim tõestus,“ ütles Laanet.

Samuti arutati kohtumisel Ukraina piiridel kujunenud olukorda ning sügisel Venemaa Föderatsiooni toimuva õppuse Zapad 2021 seotud arenguid. „On väga oluline, et liitlased jälgiksid Venemaa tegevust Ukraina piiridel, aga samuti ees ootavaid õppusi väga tähelepanelikult,“ märkis Laanet.

Ministrid rääkisid ka märtsis avalikustatud Ühendkuningriigi uue välis- ja julgeolekupoliitika põhisuundadest ja kaitsevaldkonna strateegiast. Minister Laanet tõdes, et kahe riigi arusaamad ja vaated julgeolekuohtudele on sarnased. Kohtumisel arutati ka Ühendekspeditsiooniväe ja Põhjala Grupi raames tehtava koostöö ning küberkaitsega seotud küsimusi.