Potter võeti vahi alla ja lasti siis 100 000 dollari suuruse kautsjoni vastu vabadusse. Politsei teatel tulistas ta Wrighti kogemata, sest haaras taseri asemel ekslikult püstoli, vahendab BBC News.

Wrighti perekonna advokaat Ben Crump ütles, et tapmine oli „ettekavatsetud, tahtlik ja seadusevastane jõu kasutamine”.

Nii Potter kui ka kohalik politseiülem Tim Gannon on ametist lahkunud. Juhtum on tekitanud kokkupõrkeid politsei ja meeleavaldajate vahel Minneapolise eeslinnas Brooklyn Centeris ning kohaliku aja järgi eile õhtul eiras mitusada inimest taas liikumiskeeldu ja kogunes politsei peakorteri juurde.

Nagu varasematel õhtutel loopisid meeleavaldajad politseinikke pudelite ja muuga ning politsei vastas šokigranaatide ja pipragaasiga.

Minneapolises oli olukord juba enne pingeline, sest seal toimub parajasti kohtuprotsess mustahanalise George Floydi mõrvas süüdistatava valge politseiniku Derek Chauvini üle.

Potterile esitatud süüdistus näeb ette maksimaalselt kümneaastast vanglakaristust ja 20 000 dollari suurust trahvi. Prokuratuur peab tõestama, et Potter oli kuritahtlikult hooletu ja võttis ebamõistliku riski.

Wrighti auto peeti kinni aegunud kleebise tõttu numbrimärgil. Perekonna väitel peatati ta, sest oli mustanahaline.

Politsei kehakaamera salvestus näitab, et Wright põgenes politseinike eest, kui talle öeldi, et ta peetakse kinni muu asja pärast kehtiva vahistamismääruse alusel.

Kui Wright uuesti autosse istus, hüüdis Potter mitu korda „taser” ja siis kõlas lask.