Valgamaalt Riidajast pärit Ants Taul (50), keda ka Torupilli-Antsuks kutsutakse, töötab Viljandi Kultuurikolledzhi rahvamuusikakateedris.

Ants Taul on aastaid tegelenud rahvamuusika elushoidmise, arendamise ja edasiviimisega. Ta juhatab torupilliansamblit ja meisterdab ka ise torupille.

Inseneriharidusega mees tegeleb ka lendamisega, lennuamet on andnud talle lennuõpetaja tunnistuse.

Aasta Isa 2000 nime tegi tänasel isadepäeva kontserdil teatavaks Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir, tiitli andis Ants Taulile üle Helle Meri.

Siiri Oviiri märkis oma kõnes, et aasta isa on töökas, peret hoidev ja armastav tubli eesti mees, kes teeb hästi oma tööd ja keda armastatakse peres.

Samuti tervitas Siiri Oviir tänasel isadepäeval Eesti Naisliidu nimel kõiki Eesti isasid, vanaisasid ja ristiisasid, samuti emasid, vanaemasid ja ristiemasid, kes südamega oma lapsi kasvatavad, ning soovis kõigile armastust, mis on suurim jõud ja energiaallikas elus.

Aasta isale ja kõigile Eesti isadele saatis õnnitlustelegrammi ka aasta ema 1999 Tiina Talvik.

Eesti Naisliit algatas aasta isa valimise 1997. aastal. Statuudi kohaselt valitakse aasta isaks Eesti kodanik, kelle perekonnas kasvab või on üles kasvanud vähemalt kaks last ja kes on nii ametitöös kui osavõtus laste kasvatamisel ja koolitusel ning perekonna väärtustamisel heaks eeskujuks ka väljaspool perekonda.

Varasematel aastatel on aasta isa auväärse tiitli pälvinud talupidaja Eduard Jaansen Sauga vallast Pärnumaalt ja Tallinna Tehnikakõrgkooli prorektor Enno Lend.