Soome presidendi kantseleist teatati ajalehele Iltalehti, et „Soome on alati pakkunud oma häid diplomaatilisi teenuseid”.

„Mis puudutab seda võimalikku kohtumist, siis valmisolekut selle korraldamiseks on pakutud mõlemale poolele,” öeldi Soome presidendi kantseleist.

Kantselei ei kommenteerinud, milliseid kohtumispaiku Soomes täpsemalt on pakutud.

Soome välisminister Pekka Haavisto ütles juba veebruaris rahvusvahelisele meediale, et Soome on valmis võimalikku tippkohtumist võõrustama. Siis ei olnud mingist konkreetsest plaanist küll veel juttu.

Biden pakkus eilses telefonivestluses Putinile kohtumist „lähikuudel kolmandas riigis”. Soome president Sauli Niinistö rääkis eile samuti Putiniga.

Valge Maja pressiesindaja Jen Psaki täpsustas hiljem, et kohtumine võiks toimuda suvel. Võimalikku kohtumispaika ta veel kuidagi ei kommenteerinud.

Kohtumise võimalike toimumispaikadena on mainitud ka Austriat ja Islandit.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles täna pressikonverentsil Moskvas, et veel on vara konkreetsest ajast või kohast rääkida, sest see on USA poole uus ettepanek, millega alles tutvutakse, vahendab Interfax.

Peskovilt küsiti ka, kas Venemaa nõuab enne võimalikku kohtumist USA-lt vabandust selle eest, et Biden vastas jaatavalt küsimusele, kas Putin on "mõrvar".

„Ma jätan selle küsimuse kommenteerimata,” ütles Peskov.