Prokuratuuri väitel olid 11 meest, kes on kõik sakslased, Gruppe S-i liikmed, mis plaanis rünnakuid sisserändajate, moslemite ja poliitikute vastu eesmärgiga sütitada kodusõda, vahendab BBC News.

12. meest, kes on politseinik, süüdistatakse grupile materiaalse toetuse pakkumises. Ka tema on kohtu all.

Üht grupi liiget ei ole tabatud ja tema üle mõistetakse kohut tagaselja.

Süüdistuse järgi kavatses Gruppe S kõigutada ja lõpuks kukutada Saksamaa riigi- ja ühiskonnakorda.

Grupi väidetav juht Werner S. korraldas esimese koosoleku 2019. aasta septembris. Järgmiste kuude jooksul ühinesid teised ning pidasid ühendust telefoni ja internetivestluste teel.

Saksa telekanal ZDF ja ajaleht Stuttgarter Nachrichten teatasid juurdluse andmetele viidates, et Werner S. kavatses hankida Kalašnikovi automaadi ja 2000 padrunit, püstolkuulipilduja Uzi ning käsigranaate. Grupil oli olemas 27 loata relva, enamasti püstolid.

„Kui süüdistatavatel oleks õnnestunud oma plaanitud terroriaktid toime panna, oleks meil siin olnud töötamas totaalselt brutaalne ja massiline tapamasin,” ütles Baden-Württembergi liidumaad esindav peakriminaaluurija Ralf Michelfelder.

Saksa meedia on teatanud, et võime teavitas grupi tegevusest 2019. aasta sügisel informaator, kes on nüüd peatunnistaja ja politsei hoolika kaitse all. 2020. aasta veebruaris pidas politsei viiel liidumaal kinni 13 meest. Üks suri hiljem eeluurimisvangistuses.

Enamik grupi liikmetest on kuulunud ka teistesse paremäärmuslikesse organisatsioonidesse, sealhulgas Bruderschaft Deutschland (Saksamaa Vennaskond), teatas telekanal ARD.

Thorsten W. keda süüdistatakse grupi toetamises, töötas Nordrhein-Westfaleni liidumaa politseis ja pakkus väidetavalt 5000 eurot relvade ostmiseks.