„Politseinik haaras taseri asemel käsirelva,” ütles Brooklyn Centeri politseiülem Tim Gannon pressikonverentsil Daunte Wrighti surmava tulistamise kohta pühapäeval, vahendab AFP.

Gannoni sõnul usub ta, et politseinik, kes on uurimise ajaks töölt kõrvaldatud, kavatses kasutada taserit, aga tulistas selle asemel Wrighti pihta ühe kuuli.

„See oli kogemata tehtud lask, mille tagajärg oli hr Wrighti traagiline surm,” ütles Gannon. „Ei ole midagi, mida ma saaksin öelda hr Wrighti perekonna valu leevendamiseks.”

Gannon näitas ajakirjanikele politseiniku kehakaamera videot tulistamisest. Videos on näha, kuidas politseinik tõmbab Wrighti autost välja pärast tema peatamist liiklusrikkumise tõttu ja avastab, et Wrighti kohta on olemas kehtiv order.

Wright kähmleb politseinikuga ja istub tagasi auto juhiistmele. Naispolitseinik hüüab seepeale „Ma kasutan taserit” ja siis „taser, taser, taser”.

„Püha pask, ma tulistasin teda,” ütleb politseinik, kui surmavalt haavatud Wright minema sõidab.

Minneapolises puhkenud protestimeeleavaldused sundisid George Floydi mõrvas süüdistatava endise politseiniku Derek Chauvini advokaati Eric Nelsonit paluma kohtunikult vandekohtunike eraldamist. Nelson ütles, et on mures, et meeleavaldused võivad vandekohtunikke mõjutada.

Prokuratuur oli aga selle vastu ja ka kohtunik Peter Cahill otsustas, et vandekohtunike eraldamine ei ole vajalik, sest tegemist on täiesti erinevate juhtumitega.

Brooklyn Center, kus Wrighti tulistati, on Minneapolise loodepoolne eeslinn, mis ei asu kaugel hoolikalt valvatavast Hennepini maakonna valitsuskeskusest, kus Chauvini üle kohut peetakse.

Politsei kasutas pisargaasi ja šokigranaate, et ajada laiali sadu inimesi, kes kogunesid pärast Wrighti tulistamist Brooklyn Centeri politseijaoskonna juurde.

Kohale toodi rahvuskaart ja Brooklyn Centeri linnapea Mike Elliott kehtestas öise liikumiskeelu.

Minnesota osariigi avaliku ohutuse volinik John Harrington ütles, et kohalikus kaubanduskeskuses rüüstati umbes 20 äri ja eile toodi rahvuskaardile juurde lisajõude.