Nakatumise arvud on küll kiirelt vähenemas ning ka haiglasse lisandub iga päevaga vähem koroonahaigeid, ent nende arv on jätkuvalt suur, vahendab ERR.

"Mitte miski siin epideemias ei lähe kiiresti. Samamoodi kriitilised numbrid, mida me jälgime, ei lange väga kiiresti," tõdes Härma.

Härma sõnul on vaja oodata piirangute leevendamisega vähemalt aprilli lõpuni. "Me peaksime laskma praegu vähemalt aprilli lõpuni nii palju, et me saame haiglaravi numbrid alla," põhjendas Härma. "Tõepoolest, kuigi me juba nakatumiste langust näeme, siis haiglaravi on see, mida meil on vaja saada alla, et Eestis oleks ohutu elada."

Teadusnõukoja juht, viroloogia professor Irja Lutsar ütles Delfile, et kuigi mõni maakond on oma näitajate poolest n-ö punasest tsoonist väljas, võiks piirangute leevendamiseks sealt väljas olla kogu Eesti.

"Peame ennekõike vaatama, et see langus, mis praegu on tekkinud, oleks püsiv ja veelgi parem kui jätkuks ka edasine langus. Ega päris kõik veel möödas pole," märkis ta ja tõi välja, et teadusnõukoja hinnangul poleks lähema kahe nädala jooksul ikka õige midagi veel avama hakata.

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni tänasel istungil sõnas peaminister Kaja Kallas, et plaan piirangute leevendamiseks on olemas, kuid enne avalikkuse ette toomist tuleb plaanis kasutatavad mõõdikud teadusnõukojaga detailselt läbi arutada ning plaani peab kinnitama ka valitsus - seda kõike plaanitakse teha homme. "Ma ei jagaks neid plaane enne, kui oleme need kinnitanud," ütles Kallas.