Kui hommikutundidel oli kohale kogunenud umbkaudu paarkümmend inimest, siis keskpäevaks oli arv kasvanud juba mitu korda suuremaks.

Põhja prefektuuri kriisistaabi juht Valdo Põder vahendas, et olukord oli politsei silmis hommikupoolikul rahulik.

"Politseinikud aitavad saabunud inimesi suunata hajutatud gruppidesse nii, nagu kehtivad piirangud ette näevad," märgiti politsei pressiteenistusest. "Inimesed on mõistvad ja ühtki vahejuhtumit esinenud ei ole."

Delfi fotoreporteril tuli siiski omast kogemusest märkida, et mõningaid politseinikega vaidlejaid siiski leidus - suunitlused korrakaitsjatelt olid seotud koroonaviiruse ohutusmeetmete tagamisega. Ühel hetkel saabus kohale saabunud ka politseibuss, mille kõlaritest lasti kohalviibijaile avaliku korra suhtes kehtivaid reegleid. Maske kanti üritusel väga vähe, paljud inimesed kallistasid üksteist.

Fotoreporteri sõnutsi oli meeleavaldajate seas näha ka tuttavaid nägusi hoopis teistlaadi protestilt, mis leidis aset aastaid tagasi. "Üks kunagine Haabersti hõberemmelga kaitsja on näiteks siin," kirjeldas Andres Putting nähtut. Lisaks lõigati lahti kringlit, mida jagati protestijaile kõhukosutuseks. Suutäite vahele lauldi ka Eesti hümni.

Külmast tuulest ja kõledast ilmast hoolimata oli üsnagi palju näha tänasel protestil lasteaiaealisi lapsi, kellele vanavanemad olid pihku pistnud Eesti lipu. Meeleolu oli loomas ka Tõnis Mäe "Koitu" mängiv must mikrobuss, mille tagumist klaasi ehivad kleebistena "#fakepandemic" ja "sõnavabadus".