Politsei- ja piirivalveamet pani üles video, millest nähtub, mida öeldi politseinikele täna enne, kui nad Toompeale meeleavaldajaid hajutama läksid.

"Täna päeval valmistasime politseinikke ette riigikogu hoone ees toimuva avaliku koosoleku turvalisuse tagamiseks. Sõnumid on selged ja kindlad," sedastas politsei. "Inimesed, kes meelt avaldavad, ei ole politsei vaenlased. Meie soov ja tahe on aidata inimestel avalikku koosolekut pidada ohutult. Koroonaviirus on halastamatu haigus ning teeme omaltpoolt kõik, et inimestel säiliks põhiõigus meelt avaldada üheskoos põhiõigusega tervise kaitsele."

Politseinikele rõhutati enne Toompeale minekut, et meeleavaldajatega tuleb palju rääkida ning et see olukord ei ole kuidagi võrreldav pronksiöö rahutustega.

"Meie vastased ei ole seal kurjategijad nagu aprillis 2007, kus olid pudelitega vennad meil vastas," kõlas sõnum. "Need on Eesti inimesed, kes on oma asjadest kuidagi teistmoodi aru saanud. Nad näevad maailma teistmoodi ja tulevad sinna oma seda mõtet välja ütlema või mingisuguseid reaktsioone riigi poolt ootama."