"Mul on mõnikord väga kurb vaadata, kui ühiskonna liidrid, kelle puhul on juba teada, et nad peavad kodus olema, ütlevad, et ma ootan terviseameti kõnet," märkis professor Lutsar "Esimeses stuudios". "Eneseisolatsioonist mitte kinni pidamine on üks osa sellest, et meil läks asi vahepeal väga käest ära," viitas Lutsar tänavuse aasta alguses tekkinud meeletule koroonaviiruse nakatunute tõusule.

Nädalavahetuse vaktsineerimistalgud Lutsari hinnangul ei õnnestunud, kuna vanemaid inimesi tuli kohale vähe. "Samas saime teada, et selline massvaktsineerimine töötab hästi noorematele inimestele," märkis Lutsar positiivse küljena.

Lutsar kinnitas taas, et vanemaealiste puhul AstraZeneca vaktsiin töötab hästi ja on ohutu. "Iisraeli värske uuring näitas, et vanemate inimeste vaktsineerimine kaitseb ka koolilapsi. Enda vaktsineerimisega teevad vanaemad kingituse lastelastele," lisas Lutsar. Ta rõhutas, et need nooremad, kes on AZ esimese doosi saanud ja neil tõsiseid kõrvaltoimeid polnud, peaksid siiski ka teise doosi saama.

Jüri Ratas keeldus AstraZeneca vaktsiinist ning Lutsar hindas, et järelikult järgis Ratas soovitusi, mida tol hetkel jagati. Siis oli selgunud, et AZ vaktsiini ei tasu alla 60-aastastele süstida.