Eestikeelne infotund toimus juba 17. märtsil. Sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Riina Soobik ütles, et tõuke venekeelse infotunni korraldamiseks andis positiivne tagasiside kolm nädalat tagasi toimunud eestikeelsele infotunnile. "Venekeelset infot tarbivate eestimaalaste seas on vaktsineerimisega hõlmatus madalam ning elanikkonna küsitlused näitavad, et nad vajavad rohkem infot ja julgustust," lisas Soobik.

Infotunnis saavad sõna ja vastavad inimeste küsimustele Natalia Pervjakova Tartu ülikooli Eesti geenivaramust, ravimiameti ohutusjärelevalve büroo juht Maia Uusküla, perearst dr Alina Terep, Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas, terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Irina Filippova, sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Infotundi modereerib ajakirjanik ja saatejuht Andrei Titov.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik tunnustas kõiki tervishoiutöötajaid, kelle toel on praeguseks vaktsineeritud vähemalt ühe doosiga üle viiendiku Eesti inimestest. "Meie esmane ja olulisim eesmärk on kaitsta vaktsineerimisega COVID-19 haiguse suhtes kõige haavatavamaid ehk kõrge ea või tervise tõttu riskirühma kuuluvaid inimesi, kes võivad põdeda COVID-19 haigust raskelt ja vajada haiglaravi. Nii saame kaitsta tervishoiusüsteemi ülekoormuse eest ja liikuda järk-järgult tagasi võimalikult tavapärase elukorralduse juurde," ütles minister.

Infotundi kannavad üle ETV+ ning uudisteportaalid rus.err.ee, rus.delfi.ee ja rus.postimees.ee.