Restoran, mille asukoht ei võimalda pakkuda ellujäämiseks vajalikku take-away teenust, ei lase nina norgu. Noored ja tegusad restoranipidajad on leidnud võimaluse, kuidas oma oskused perede ja laste heaks tööle panna.

Projekti idee ja algatus tuligi restoranilt, mis viirusest tingitud piirangute tõttu tavapäraselt tegutseda ei saa. Seetõttu asuti otsima võimalusi, kuidas keerulisel ajal ühiskonna kitsaskohtadele koostöö kaudu lahendusi leida.

Nii asuti läbi rääkima valla toitlustusettevõtetega, et leida koostööpartnereid, kes annetaksid toiduaineid, millest restorani kokad omakorda toidu valmistaksid ning mis koostöös vallavalitsusega valla suurperedeni jõuaks.

Soovisime nendele tublidele suurperedele veidigi toeks olla, et toit valmiks kiirelt, oleks maitsev ning ka tervislik.

"Praegune aeg on paras väljakutse kõigile, eriti aga suurperedele, kus kõik lapsed on koduõppel ning vanemad peavad jagama aega kodukontori ja majapidamistoimetuste vahel. Tihti ei taha söögitegemine kuidagi päevakavasse mahtuda või ei ole ühtki ideed, mida valmistada. Soovisime nendele tublidele suurperedele veidigi toeks olla, et toit valmiks kiirelt, oleks maitsev ning ka tervislik," selgitab restorani Veer Köök ja Baar esindaja Mari-Liis Mälton, miks sooviti aidata just suurperesid.

Praegu on koostöö osas käed löödud juba Karlskroona OÜ-ga, kes annetas suure koguse puu- ja juurvilju, millest Veeri kokad meisterdasid supipõhjad ning smuutisegud. Toidud pakendatakse portsjonite kaupa vaakumkottidesse ning vallavalitsuse sotsiaalnõunik Kristiina Välba toob need jaotuspunktidesse – hetkel on neid kolm: Lool, Kostiveres ja Jõelähtmes, kuhu inimesed neile järele tulevad.

Tagasiside oli väga positiivne, pered olid siiralt üllatunud ja tänulikud märkamise ning abivalmiduse eest.

"Saatsime kõikidele valla suurperedele e-kirja sellise pakkumisega ja kaardistasime, kellel oleks huvi ning kuidas jagamist korraldada. Tagasiside oli väga positiivne, pered olid siiralt üllatunud ja tänulikud märkamise ning abivalmiduse eest," selgitab Kristiina Välba.

Peredel ei ole vaja teha muud, kui vaid supipõhi potti panna ning soojaks teha, soovi korral võib lisada meelepäraseid lisandeid. Sedasi saavad toiduvalmistamisega hakkama ka lapsed – söögitegemine on kiire ja mugav, kuid samas tervislik ja maitsev!

Kokku jagatakse tervislikke lõunasöögipakke 17 suurperele, kus on kokku 105 liiget ja lisaks veel vallavalitsuse sotsiaaltöötajate poolt välja valitud lastega peredele, keda on kokku 62 inimest. Pilootprojekt kestab kuni aprillikuu lõpuni.

Restoran Veer Köök ja Baar otsib veelgi koostööpartnereid, kes sooviksid heategevusprojektis kaasa lüüa. Koostöösoovi korral võib julgelt ühendust võtta Mari-Liis Mältoniga.

Lugusid inspireerivatest inimestest, heategijatest ja nende väärt ettevõtmistest ootame aadressil jagamehead@delfi.ee!