Pavļuts tunnistas, et plaanilisest vaktsineerimisest keeldus lihavõttenädalavahetuse ajal umbes pool ehk 2/3 inimestest, kes olid vaktsineerimisjärjekorras, mistõttu tuli nende asemele otsida kiiresti uusi soovijaid, vahendab Läti Delfi.

Massivaktsineerimiskeskused olid varustatud just AstraZeneca vaktsiiniga. Moderna vaktsiin on praegu Lätis kättesaadav ainult perearstide juures ja meditsiiniasutustes ning Pfizeri/BioNTechi vaktsiini on Lätis väga vähe.

Kokku vaktsineeriti Lätis nädalavahetuse jooksul umbes 7000 inimest. Ministri arvates on tulemus parem kui varasematel nädalavahetustel.

Pavļutsi arvates oli vaktsineerimiskeskuste töö katsetamine edukas, sest ilmnes, et tehnilisest vaatepunktist töötas kõik hästi ja on olemas võimalus vaktsineerida suur arv inimesi. Aktiivsemalt kavatsevad vaktsineerimiskeskused tööle hakata aprilli lõpus, kui Lätti saabub rohkem vaktsiinidoose. Alaliselt hakkavad vaktsineerimiskeskused aga töötama mais ja juunis.

Pavļuts ütles, et endiselt suhtutakse skeptiliselt ideesse loobuda vaktsineeritavate gruppidest ja seada sisse elavad järjekorrad, et eakad ei peaks sellistes järjekordades olema.

Läti Raadiole ütles minister, et elavate järjekordade eksperiment sõltub ilmaoludest, et inimesed ei peaks külmas järjekorras seisma. Selline eksperiment võidakse korraldada Riias.