Ratas kinnitas, et lükkab vaktsineerimise edasi. "Olen pidanud nõu perearstiga ja ootan ära, kuni vaktsineerimine jõuab minu vanuserühmani," selgitas Ratas. Ta ei selgitanud täpsemalt, kuidas mõjutas vestlus perearstiga vaktsineerimise otsust. Ratas oleks pidanud saama AstraZeneca vaktsiini, mida on viimasel ajal seotud üksikute noorte inimeste tromboosijuhtudega.

Kuigi Ratas end praegu ei vaktsineeri, soovitas ta teistel end kaitsesüstida. "Kindlasti soovitan kõigil, kui see võimalus tekib, vaktsineerida. Minu meelest on see hästi oluline, et saada viirusest üle, aga isiklikult olen seisukohal, et ootan, kuni see jõuab minu vanuserühmani," kõneles Ratas.

Kuna Ratas kohtub oma ametis paljude inimestega, siis loetles ta ette, kuidas end vaktsineerimata oludes kaitseb. "Need kohtumised on reeglina õuetingimustes ja kasutan isikukaitsevahendeid nagu maski."

Alles 4. aprillil teatas Jüri Ratas oma Facebooki kontol, et ta kavatseb kasutada talle kui riigikogu liikmele pakutud võimalust end kaitsesüstida. Samal päeval ütles teadusnõukoja juht ja immunoprofülaktika ekspertkomisjoni liige Irja Lutsar, et AstraZeneca vaktsiini ei tasuks alla 60-aastastele süstida trombiohu tekkimise tõttu.

Kuvatõmmis