Tema sõnul kahjustab Venemaa tegevus "pingete leevenemist, minnes vastuollu mullu juulis sõlmitud kokkuleppega, mis saavutati Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vahendusel".

USA välisministeeriumi esindaja leidis, et Venemaa otsus alustada vägede liigutamist Ukraina piirialadel on oma olemuselt provokatiivne. "Palusime Venemaal nende provokatsioonide kohta selgitust anda," ütles diplomaat.

"Tähtsam on siiski see, et me [USA ametivõimud] oleme edastanud kinnituse [toetuse] kohta otse oma Ukraina partneritele," lisas Price. "Ühtlasi vaagime NATO liitlastega ka muret kasvavate pingete, [relvarahu] rikkumiste ja piirkondliku ebastabiilsuse pärast."

USA esindaja kinnitusel arutati teemat eelmisel nädalal ka NATO peakorteris Brüsselis.

Vene presidendi Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov ütles aga varem esmaspäeval, et Ukraina võimud ei täida Minski kokkulepetest tulenevaid kohustusi ja just see muudab olukorra Ida-Ukrainas keerulisemaks ja pingelisemaks. Ta rõhutas ühtlasi, et Vene armee liikumine Venemaa territooriumil ei tohiks teistele riikidele muret valmistada, kuna Venemaa ei kujuta endast ohtu teistele riikidele, sealhulgas Ukrainale.