„Me fikseerime jätkuvalt tehnika ja isikkooseisu koondamist kokkupuutejoonele. Meie luurel on andmeid. Aga isegi OSCE erivaatlusmissioon kinnitab, et Ukraina poole raudteesõlmedes on üle 600 ühiku tehnikat,” ütles Pušilin täna telekanali Rossija 24 eetris, vahendab Interfax.

Pušilini sõnul on Ukraina jõustruktuurid hakanud rohkem „Donetski rahvavabariiki” tulistama: „Kui me võtame eelmise aasta neljanda kvartali ja selle aasta esimese kvartali, näeb väga tõsist tulistamise kasvu.”

Pušilini sõnul on Kiievil võimalused Donbassi konflikti eskaleerimiseks. „Sellised füüsilised võimalused Ukraina poolelt on olemas. Tehniliselt on samuti Ukrainal selleks kõik valmis. Kas antakse mingi käsk, mis saab kogu Ukraina jaoks hävituslikuks, vaatame,” ütles Pušilin.

Veel süüdistas Pušilin Kiievit läbirääkimiste „täielikus saboteerimises” ja juba saavutatud kokkulepete täitmisest keeldumises. „Meie omalt poolt peame Minski kokkulepetest kinni ja töötame nende kallal, et eskalatsiooni mitte lubada,” väitis Pušilin.

Niinimetatud Luganski rahvavabariigi rahvamiilitsa pressiteenistusest kinnitati, et Ukraina relvajõud on paigutanud Štšastja linnas elumajade lähedale soomukid.

Ukraina ühendatud jõudude operatsiooni staap teatas, et täna päeva algusest alates Donbassi konfliktitsoonis relvarahu rikkumisi olnud ei ole.

Eelmisel ööpäeval rikkus vastane Ukraina andmetel relvarahu ühel korral, kui Pivdenne asula lähedal avati tuli granaadiheitjatest ja laskurrelvadest.