Pavļutsi sõnul oli suurte vaktsineemiskeskuste käivitamine lihavõtete ajal tehnilise valmisoleku kontroll, vahendab LSM.

„Tehnilisest vaatepunktist on kõik korras – keskused on hästi valmis, töötavad kiiresti ja suudavad vaktsineerida märksa rohkem. Kahjuks puutusime vaktsineeritavatega suhtlemisel kokku ennustuste vastaselt madala vastuvõtlikkusega puhkepäevade ja konkreetse vaktsiini tõttu. Võimsused jäid kasutamata, see on uus olukord,” ütles Pavļuts.

Olukorrale reageerides saadeti välja täiendavad kutsed vaktsineerimisele ja avati ka uued grupid. Alates 3. aprillist on vaktsineerima kutsutud raskelt haigete laste või kodus hooldatavate raskelt haigete isikute perekondi, 4. aprillist sai vaktsineerimine kättesaadavaks alates 60. eluaastast. Üle 70-aastasi kutsutakse ennast kirja panema otse vaktsineerimiskeskustes.

Kommenteerides üleskutseid tekitada „elav järjekord”, ütles Pavļuts: „Tekitada kontrollimatut kogunemist, korralagedust ja epidemioloogilisi riske ei ole meil õigust, nagu ei tohi ignoreerida ka prioriteetsete gruppide olukorda võrreldes nende inimestega, kellel on haigestumisrisk madalam. Lepime munitsipaalpolitsei ja rahvuslike relvajõududega kokku, et viime lähipäevil ühes keskuses läbi „elava järjekorra” kontrollitud eksperimendi, säilitades juurdepääsu prioriteetsetele gruppidele, tagades ühiskondliku korra ja vältides epidemioloogilisi riske.”