Vaktsineerimiskeskustes Sõle spordikeskuses ja Tondiraba jäähallis vaktsineeriti reedest pühapäevani kokku 5114 inimest, keskuste valmisolek oli ühtekokku 7100 inimese vaktsineerimiseks.

Sõle spordikeskuses vaktsineeris Confido Meditsiinikeskus kolmel päeval kokku 3410 inimest, neist reedel 1350, laupäeval 1500 ja täna 560. Tondiraba jäähallis vaktsineeris Medicum laupäeval ja pühapäeval kokku 1704 inimest, neist eile 1330 ja täna 374.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul said vaktsineerimiskeskused oma tööga hästi hakkama, ehkki valmisolek oli rohkemate inimeste vaktsineerimiseks. "Loodetavasti jõuab edaspidi info vaktsiinide saabumisest ja vaktsineerivate sihtgruppide kohta varem, mis annab parema võimaluse ka elanikke rohkem informeerida. Ent ka paaripäevase etteteatamisega saime küllaltki hea tulemuse ning loodetavasti need sihtrühma kuuluvad inimesed, kes soovisid end vaktsineerida, seda võimalust ka kasutasid," ütles Kõlvart pressiteate vahendusel. "Tallinn on ka edaspidi valmis sellisteks suurvaktsineerimisteks ja kui seekord oli avatud kaks vaktsineerimiskeskust, siis on linnal valmisolek kuue sellise keskuse avamiseks. Linna poolt on tagatud kõik vajalikud tugisüsteemid, ruumid, logistika, turvalisus ja tugipersonal. Siinkohal tänan kõiki, kes panustasid ja aitasid vaktsineerimiskeskuste tööd korraldada, nende seas mupo ametnikke ja ligi sadat linnasüsteemi töötajat, kes vabatahtlikuna abistasid."

Sel nädalavahetusel vaktsineeriti üle Eesti 1956. aastal ja varem sündinud inimesi ning 1961. aastal ja varem sündinud COVID-19 riskirühma kuuluvaid inimesi.

Osa vaktsiini läks nooremale vanusegrupile

Kuigi Kõlvart märkis, et saadi küllaltki hea tulemus, oli ka probleeme. Näiteks eile tormasid vaktsineerimisele tormi ka palju nooremad inimesed, kui antud juhul sihtgrupp oli.

Täna kinnitati Delfile nii spordikeskusest kui jäähallist, et huvilisi oli üpris vähe. Medicumi juht Tõnis Allik nentis, et eesmärki ei saavutatud. "Analüüsi koht, miks nii läks. Teavitust ja kommunikatsiooni oli palju. Võimalik, et otsustamisaeg oli liiga lühike. Liiga kiiresti korraldati massivaktsineerimine," viitas ta, et eakad oleks tahtnud ehk enne pikemalt vaktsineerimist kaaluda ja ka oma perearstidega suhelda.