Teataja sõnul oli hoovist vaadates näha naabri köögis palju suitsu. Päästjate saabudes oli suits tunginud juba 8. ja 9. korruse koridoridesse. Päästjad alustasid kohe inimeste hoonest evakueerimisega ning põlevasse korterisse sisenemisega.

Korterist leiti umbes 70-aastane mees, kelle elustamine kiirabil kahjuks ei õnnestunud. Põlengu käigus lõhkes 9. korruse korteri veetoru, mis sai kohale tulnud tehnikute abiga kiiresti suletud, kuid sellegipoolest said mitmed alumised korterid veekahjustusi. Päästjad panid tule levikule piiri kell 00:20 ning tulekahju likvideeriti lõplikult kell 01:26. Sündmusele reageerisid Lasnamäe, Kesklinna ja Pirita komandod ning kiirabi.

Esialgsetel andmetel ei olnud korteris toimivat suitsuandurit. Käesoleval aastal on tulekahjudes hukkunud juba 10 inimest, eelmisel aastal oli samal perioodil hukkunuid neliteist. Päästeamet tuletab kõigile meelde, et suitsuandur on igas kodus kohustuslik. Suitsuandurit tuleb kontrollida vähemalt kord kuus - ainult nii saame olla kindlad, et andur kriitilisel hetkel ka tööle rakendub.