"Inimesed kukkusid kõik üksteisele otsa, üksteise otsa," ütles õnnetuse üle elanud naine kohalikule telekanalile. "See oli kohutav. Seal oli terveid perekondi."

Hualieni linnast põhja pool toimunud õnnetuses hukkus ka rongijuht. Ta vedas sadu turiste ja inimesi, kes suundusid pühade alguses kohaliku kombe kohaselt lahkunud pereliikmete haudadele.

Taiwani meedia teatas, et paljud inimesed seisid rongis püsti, sest vagunid olid ülerahvastatud, ja paiskusid kokkupõrke tagajärjel üksteisele otsa. Telekaadritelt oli näha, kuidas ellujäänuid tunnelist rusude vahelt välja aidati.

Transpordiminister Lin Chia-lung ütles sündmuskohal ajakirjanikele, et rongi pardal oli 490 inimest.

Taiwani pealinnast Taipeist riigi kaguosas asuvasse Taitungi linna sõitev rong sõitis rööbastelt maha väidetavalt pärast seda, kui lähedal asuvalt ehitusplatsilt välja sõitnud veoauto seda riivas.

Taiwani riikliku uudisteagentuuri teatel libises veoauto kaldteelt rongirööbastele, kuna selle juht jättis käsipiduri peale panemata. Võimud pidasid ta ülekuulamiseks kinni.

"Meie rong põrkas kokku veoautoga," ütles üks mees videos, millel oli näha rongirususid vahetult pärast õnnetust. "Veok kihutas meile otsa."

Taiwani mägine idarannik on ka populaarne turismisihtkoht. Taipeist algav raudtee kulgeb mööda rannikut ja on tuntud oma tunnelite poolest, millest ühes õnnetus juhtus. Ühendus avati 1979. aastal.

Taiwani riigile kuuluvad raudteed on üldiselt usaldusväärsed ja tõhusad, kuid nende ohutusega on aastate jooksul esinenud probleeme.