"Esimese süsti järel oli enesetunne hea ning praegu pärast teist süsti ei ole ükski kõrvalnäht endast märku andnud," teatas president Kaljulaid.

Kaljulaid pani kõigile südamele, et kui tekib võimalus lasta end vaktsineerida, siis seda ka kasutataks.

Ühtlasi kutsus ta üles 65-aastaseid ja vanemaid registreeruma nädalavahetusel toimuvale suurele vaktsineerimisele ning palus vanemate inimeste lapsi ja tuttavaid neid vaktsineerimisele suunata.

Sel reedel, laupäeval ja pühapäeval vaktsineeritakse 1956. aastal ja varem sündinud inimesi ning 1961. aastal ja varem sündinud COVID-19 riskirühma kuuluvaid inimesi. Vaktsineerimisi teevad üle Eesti 27 perearstikeskust, 15 haiglat ning seitse eratervishoiuteenuse osutajat.

Haiglatest vaktsineerivad nädalavahetusel Läänemaa haigla, Hiiumaa haigla, Ida-Viru keskhaigla, Jõgeva haigla, Järvamaa haigla, Rakvere haigla, Põlva haigla, Pärnu haigla, Raplamaa haigla, Kuressaare haigla, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Tallinna lastehaigla, Tartu ülikooli kliinikum, Valga haigla, Viljandi haigla.
Eratervishoiuasutustest vaktsineerib Medicum Tallinnas, Loksal ja Maardus, tervisekeskus Corrigo ja S Silmarõõm OÜ Ida-Virumaal, Confido Lääne-Virumaal ja Tallinnas, Qvalitas Tallinnas ja Tartus, Tallinna Eriarstikeskus vaktsineerib Tallinnas ning Medita kliinik Tartus.
Perearstikeskused võtavad oma riskirühma kuuluvate patsientidega jätkuvalt ise ühendust.
Vaktsineerimisaja broneerimise võimalus on digiregistratuuris avatud kõigile 1956. aastal ja varem sündinud inimestele ning 1961. aastal ja varem sündinud riskirühma kuuluvatele inimestele. Inimene saab ise kontrollida enda riskirühma kuulumist patsiendiportaalis, sellekohane teavitus on lisatud patsiendiportaali avalehel vasakusse serva.

Registreeruda saab digiloos või digiregsistratuuris.