Vaktsineerimisi teevad üle Eesti 27 perearstikeskust, 15 haiglat ning 7 eratervishoiuteenuse osutajat.

"Võib öelda, et esimest korda pakume tervishoiutöötajate abil nädalavahetuseks nii paljudes asukohtades vaktsineerimisvõimalust, kokku ootame üle 24 000 vaktsineerimise," märkis haigekassa juhatuse liige Maivi Parv.

Osa AstraZeneca tarnest suunatakse teise vaktsiinidoosi katteks inimestele, kes said esimese süsti veebruari keskpaigas.

9000 vaktsiinidoosi suunatakse perearstidele oma nimistu riskirühma inimeste vaktsineerimiseks järgmisel, 5. aprilliga algaval nädalal.

Perearstikeskused, mis ei ole digiregistratuuriga liitunud, kutsuvad jätkuvalt oma nimistu patsiente vaktsineerima telefoni teel. Digiregistratuuriga liitunud tervishoiuasutused – sh haiglad ning eratervishoiuteenuse osutajad – pakuvad vabad vaktsineerimisajad välja digiregistratuuris.

Raviasutused avavad lisaks ka telefoninumbrid, mille kaudu saab samuti vaktsineerimisaegu broneerida.

Haiglatest vaktsineerivad nädalavahetusel Läänemaa haigla, Hiiumaa haigla, Ida-Viru keskhaigla, Jõgeva haigla, Järvamaa haigla, Rakvere haigla, Põlva haigla, Pärnu haigla, Raplamaa haigla, Kuressaare haigla, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Tallinna lastehaigla, Tartu ülikooli kliinikum, Valga haigla, Viljandi haigla.

Eratervishoiuasutustest vaktsineerib Tallinna Eriarstikeskus pealinnas, Medicum samuti Tallinnas, aga ka Loksal ja Maardus, tervisekeskused Corrigo ja S Silmarõõm OÜ Ida-Virumaal, Confido Lääne-Virumaal ja Tallinnas, Qvalitas Tallinnas ja Tartus ning Medita Baltics Tartus.

Perearstikeskused võtavad oma riskirühma kuuluvate patsientidega jätkuvalt ise ühendust.

Vaktsineerimisaja broneerimise võimalus on digiregistratuuris avatud kõigile 1956. aastal ja varem sündinud inimestele ning 1961 ja varem sündinud riskirühma kuuluvatele inimestele. Inimene saab ise kontrollida enda riskirühma kuulumist patsiendiportaalis digilugu.ee, sellekohane teavitus on lisatud patsiendiportaali avalehel vasakusse serva.

Vaktsiin sai uue nime

Terviseamet andis eile teada, et AstraZeneca koroonavaktsiinil, mis senini kandis nime COVID-19 Vaccine AstraZeneca, on nüüd uus nimi – Vaxzevria.

Uue nimega leiab vaktsiini ka ravimiregistrist. Terviseamet lisab, et juba trükitud infolehtede tõttu võib veel mõni aeg olla ringluses vana nimi.