Pärnu maakohus mõistis täna purjuspäi raske liiklusõnnetuse põhjustanud Reinarti süüdi kolme inimese mõrvas. Kaitseadvokaat Anu Toomemäe sõnul on tegemist pretsedenditu lahendiga ning ta lubas otsuse edasi kaevata.

Ühelt poolt on edasikaebamise aluseks juriidiline vaidlus kahe sätte piiritlemisel, kuid teisalt ka tõendite hindamise küsimus. Nimelt väidab Reinarti kaitsja, et ka hukkunud juht ei järginud liikluseeskirju.

Toomemäe sõnul eksis vasakmanöövrit sooritama asunud juht liikluseeskirjade vastu, sest sõitis üle kahekordse pideva joone 2,5 meetrit enne lubatud kohta. Seda tehes ei veendunud ta kaitsja sõnul enne manöövri sooritamist selle ohutuses.

"Kõnealusel manöövri alustamise kohal oli hukkunud juhi jaoks hea nähtavus. Kui ta oleks enne manöövri algust kasvõi korra vaadanud peeglisse, oleks ta igal juhul pidanud nägema kõrvalrajal liikuvat Audit ja oleks saanud enda juhitud sõiduki pidama ning hukkunutega lõppenud liiklusõnnetust ei oleks toimunud," ütles Toomemägi.

Ta lisas: "Kahetsusväärselt liikus Volvo ühtlase kiirusega diagonaalis Audile ette, mis annabki aluse arvata, et hukkunud juht enne manöövrit peeglisse ei vaadanud."