„Prokuratuuri jaoks on oluline näha, et maakohus on pärast kõigi tõendite hindamist meie argumentidega nõustunud ja näeb samuti, et tapmine on tapmine ka siis, kui see on toimunud maanteel ja tapja istub autoroolis," kommenteeris Amur.

"Mul ei ole kahtlust, et see vaidlus jätkub järgmises kohtuastmes, aga tänane otsus jääb siiski verstapostina ajalukku," märkis ta.

Ta lisas, et ükski kohtuotsus ega karistus ei too tagasi hukkunud inimesi või kaotatud tervist, kuid meie võimuses on nimetada asju õigete nimedega ja näidata, et kuritööle järgneb õiglane karistus.

Pärnu maakohus mõistis eelmise aasta jaanuaris Saaremaal raske avarii põhjustanud Andres Reinarti süüdi kolme inimese mõrvas. Mees sai karistuseks 14 aastat vangistust.

Reinarti ennast täna kohtus kohal ei olnud. Karistust hakatakse lugema mehe kinnipidamise algusest.

Eelmise aasta 11. jaanuaril põhjustas Andres Reinart avarii, mis šokeeris kogu Eestit. Purjuspäi rooli istunud mehe tõttu surid ühe perekonna kolm põlvkonda: 58-aastane ema, 27-aastane tütar ja üheksakuune laps. Neljas autos viibinud inimene inimese toimetati raskete kehavigastustega haiglasse.