Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul peab jalakäija liikuma temale ettenähtud teel või teeosal ning kõnnitee olemasolul kindlasti just seal. "Videost paistab, et tee ääres on olemas korralik ning inimtühi kõnnitee, kus jooksja oleks pidanud tegelikult liikuma. Nii oleks palju ohutum kõigile osapooltele," kommenteerib Kullamäe.

Veel samal õhtul sattus lugeja olukorda, kus Ida-Virumaal, Varja külas liigub maanteel jalakäija, kellel puudub helkur. Kullamäe lausub, et kõnnitee puudumisel peab jalakäija kõndima vasakul pool teeservas, nii et lähemalt mööduv auto tuleks jalakäijale vastu, mitte selja tagant.

"Nii näeb inimene talle lähenevat sõidukit ja oskab selle eest hoiduda. Jalakäija näeb küll pimedas lähenevat sõidukit juba kaugelt, kuid sõidukijuht märkab ilma helkurita kõndijat maanteel alles 30 meetri kauguselt. Sellest ei piisa alati, et vähendada kiirust ja mööduda jalakäijast ohutult," räägib Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht.

"Seepärast peab pimedas, hämaras ja halva nähtavuse korral kasutama kindlasti helkurit, ohutusvesti või valgusallikat. Helkur peab olema riputatud paremale küljele, umbes põlve kõrgusele, sest nii on see kõige paremini autodele näha," lisab Kullamäe.