„Maja konstruktsioonide avamisel Mõtištšis avastati elumärkideta 61-aastane mees,” teatas allikas.

Varem teatas Interfax, et tulistaja on eeldatavasti hukkunud. Maja, kust ta tulistas, süttis põlema, kui julgeolekujõud tulistasid seda granaadiheitjast. Seejärel tulistamine lakkas.

Hiljem teatati, et julgeolekujõud eemaldusid sündmuskohast, sest oli oht, et majas võib plahvatada laskemoon ja lõhkeaine.

Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) ja siseministeeriumi töötajad läksid eile hommikul Mõtištši lähedal Vjoškis eramaja juurde, et kontrollida informatsiooni ebaseadusliku relvade omamise kohta. Vastuseks hakkas 61-aastane majaomanik tulistama ja viskas ka kaks granaati. Päeva jooksul jätkas mees tulistamist ja barrikadeerus majja. Üks eriüksuslane sai haavata.

Politsei kahtlusaluse nime ei öelnud. Informeeritud allikas ütles Interfaxile, et tegemist oli 1960. aastal sündinud Vladimir Bardanoviga, kes on varem olnud mitme eraturvafirma omanik.

Telekanali Rossija 1 teatel võis relvaarsenal Bardanovile alles jääda pärast turvafirmade likvideerimist.

Interfaxi allika sõnul olid Bardanovil probleemid seaduse ja võlausaldajatega.

„Ta oli mitu korda kriminaalasjades süüdi mõistetud. Mitu korda kuulutati ta ka uurimisest kõrvalehoidjana föderaalselt tagaotsitavaks,” ütles allikas.

Lisaks sellele oli Bardanov allika sõnul mitmete krediidiorganisatsioonide mustas nimekirjas.