MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS küsitlevad iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 34,2%, Keskerakonda 19,9% ja Konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 19% valimisõiguslikest kodanikest.

Reformierakond jätkab niisiis liidrina, ent nende toetus on märtsi alguse tipuga võrreldes 1,3% madalam. Samas edu Keskerakonna ees on praegu 14,3%.

Esikolmikule järgnevad parlamendiväline Eesti 200 (11,4%), sotsiaaldemokraadid (6%) ning Isamaa (5,7%).

Koalitsioonierakondi toetab kokku 54,1% ja opositsioonierakondi 30,7%.

Värsked tulemused kajastavad küsitlusperioodi 2.-29. märtsini, mil kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.