Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kairi Küngas kinnitas, et riigiprokuratuuri taotlusel võttis kohus kahtlustatava vahi alla, leides, et kuriteokahtlus ja vahistamine on põhjendatud.

Kriminaalmenetluse huvides ei ole praegu võimalik detailsemat infot avaldada.

Seredenkot kahtlustatakse seega karistusseadustiku paragrahv 235 alusel, mille järgi võib suhte loomise või pidamise eest välisriigiga, välisriigi organisatsiooniga või välisriigi ülesandel tegutseva isikuga eesmärgil panna toime kuritegu karistada kuni kuueaastase vangistusega.

Seredenkol on Eesti kodakondsus ning ta töötab Maardu gümnaasiumi majahoidjana. Seredenko on "Surematu polgu" aktivist ning tituleerinud end varem vene ombudsmaniks Eestis.

Forte kirjutas 2019. aasta oktoobris, kuidas Seredenko koos teiste kohalike kremlimeelsete aktivistidega otsis Vene telekanalite kohaliku kaastöötaja Oleg Bessedini nimel Rossija-1 võttegrupile Facebooki kohaliku venekeelse grupi „Нарва +“ kaudu kõneisikuid Narvas. Rossija-1 reportaaž NATO õppusest Eestis oli tüüpiline propagandamaterjal, kelle kommentaarid haakusid Venemaa jutupunktidega, et sellised õppused on märk lugupidamatusest.

Seredenko kuulub 2017. aasta märtsist Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirja. Enne seda oli ta Eestimaa Rahvaliidus aastast 2002 kuni aastani 2010.