Liit teatas, et eile hukkus Myanmari suurimas linnas Yangonis vähemalt kaheksa tsiviilisikut. Eilne hukkunute arv kokku oli liidu teatel 14, vahendab Deutsche Welle.

Myanmari sõjaväehuntale avaldatakse üha suuremat rahvusvahelist survet meeleavaldajate vastu jõu kasutamise pärast pärast riigi valitud juhi Aung San Suu Kyi kukutamist 1. veebruaril.

Eile peatas USA Myanmariga sõlmitud kaubandusleppe kehtivuse, nõudes demokraatliku valitsemise taastamist.

USA, Kanada, Suurbritannia ja Euroopa Liit on Myanmari kindralitele sanktsioonid kehtestanud. Rahvusvahelised organisatsioonid, sealhulgas ÜRO, on meeleavalduste mahasurumise korduvalt hukka mõistnud.

Täna kattis Yangoni tänavaid prügi. Tegemist on meeleavaldajate leiutatud uue viisiga riigipöörde vastu protestimiseks.

Kohaliku meedia teatel hoiatasid võimud, et võtavad tarvitusele meetmed Yangoni lääneosa Kyeemyindaingi piirkonnas prügi tänavale viskavate inimeste vastu.

Varem märtsis kehtestas hunta Yangoni kolmes piirkonnas sõjaseisukorra.

Myanmari kolm rahvusvähemuste mässulist relvarühmitust tegid ühisavalduse, milles ähvardasid sõjaväge kättemaksuga.

Ta’angi Rahvuslik Vabastusarmee, Myanmari Rahvuste Demokraatliku Alliansi Armee ja Arakani Armee teatasid, et kui hunta verevalamist ei lõpeta, teevad nad meeleavaldajatega koostööd ja hakkavad vastu.

Üks peamisi meeleavaldusi korraldavaid organisatsioone, Rahvuste Üldstreigi Komitee oli enne seda rahvusvähemuste relvarühmitusi meeleavaldajaid aitama.