Terviseamet teatas täna hommikul, et üle Eesti on haiglates ravil 725 koroonaviirusega nakatunud patsienti. "Prognoosid ütlevad, et ei ole võimatu, et haiglaravi vajavate haigete arv tõuseb 800ni või veel kõrgemaks," ütles Starkopf Delfi "Erisaates", tõdedes samas, et selline prognoosimine pole täpseim tegevus. "Praegu arvame, et ees on paar nädalat üpris sarnast perioodi, kus haiglaravi vajavate inimeste arv väga palju ei muutu - jääb sinna 700 kanti. Püüame sellega toime tulla."

Starkopfi sõnul on parasjagu kliinikumi intensiivravi osakonnas COVID-19 patsientidele kaks vaba koht ning 3-4 voodikohta teistele patsientidele. "Äärmises vajaduses oleme suutelised kiiresti kahekaupa covid-19 intensiivravi kohti juurde avama, samuti ka teiste haigete jaoks, aga kindlasti mitte lõpmatuseni," ütles Starkopf. "See puhvertsoon on väga õhuke, varu väga väike. Kui meil peaks tekkima 20 või 30 kannatanuga õnnetus, siis me kindlasti oleksime parajas hädas."

Mis on praegu haiglate suuremad murekohad, kuidas ja miks on muutunud COVID-19 patsiendi keskmine vanus ning kuidas mõjutab pea puhkepausideta töötamine meditsiinipersonali, sellest lähemalt "Erisaates".

1x
00:00