Seitse inimest sai surma, kui püüdis põgeneda ümber piiratud hotellist, teatas Saranga. Sajad inimesed, kelle hulgas oli nii kohalikke kui ka välismaalasi, teadete kohaselt päästeti, vahendab BBC News.

Piirkond on olnud islamistide rünnaku all alates kolmapäevast. Inimesed on rääkinud, et varjasid end, oodates päästmist merelt. Rand on täis peata laipu.

Palma asub suure maagaasiprojekti juures, mida arendab Prantsuse energiaettevõte Total, ning linna Amarula Palma hotelli varjus üle saja Totali töötaja ja tsiviilisiku.

Mereliikluse jälgimise veebilehed näitasid hulgaliselt laevu Palma ja sellest lõunas asuva Pemba sadama ümber, kui inimesed püüdsid igasuguste alustega põgeneda.

Üks lepinguline töötaja ütles BBC-le, et paljud, kes põgenesid hotellist, veetsid öö vastu laupäeva end rannal varjates ja evakueeriti laupäeva hommikul laevaga.

Allika sõnul viidi pärast teda veel inimesi ohutusse kohta ja laevad pidid pühapäeval päästeretkedele naasma.

Lõuna-aafriklane Adrian Nel tapeti aga põgenemiskatsel, teatas tema ema Meryl Knox.

Üks allikas ütles AFP-le, et Palmast umbes 250 kilomeetrit lõunas asuvasse Pembasse jõudis eile pärastlõunal laev umbes 1400 inimesega pardal.

Abiorganisatsioonide teatel on veel rahvast täis väikelaevu teel Pembasse.

Täpne ohvrite arv Palmas, mis on umbes 75 000 elanikuga linn Cabo Delgado provintsis, ei ole teada. Paljud on endiselt kadunud.

Linn ja rannad on täis peaga ja peata laipu, teatas kolonel Lionel Dyke, kelle eraturvafirmal Dyck Advisory Group on piirkonnas leping Mosambiigi politseiga.

Kui islamistid kolmapäeval rünnakut alustasid, olid nende sihtmärgid poed, pangad ja sõjaväekasarmud.

Sajad inimesed põgenesid metsa, mangroovisoodesse ja lähedalasuvatesse küladesse.

Islamistidest mässulised on Põhja-Mosambiigis tegutsenud alates 2017. aastast.