Austraalia võimuerakond Liberaalne partei otsustas täna ametist eemaldada kaks ministrit, kes on seotud viimasel ajal riigi poliitikat raputanud vägistamissüüdistustega.

Linda Reynolds pidi lahkuma kaitseministri ja Christian Porter justiitsministri ametist. Austraalia peaminister Scott Morrison andis otsusega järele nädalaid kestnud avalikkuse survele.

Porterit süüdistatakse 1988. aastal 16-aastase tüdruku vägistamises. Naine on tänaseks päevaks surnud, sest ta sooritas möödunud aasta juunis enesetapu. Päev varem oli väidetav ohver otsustanud, et ei esita siiski politseile kaebust.

Reynoldsile pannakse süüks, et ta ei suutnud edukalt ümber käia noore naistöötaja vägistamissüüdistusega ja nimetas teda „valelikuks lehmaks".

Mõlemad ministrid on nädalaid töölt eemal olnud, kuid Morrison oli seni väitnud, et nad naasevad. Nii Reynolds kui ka Porter jäävad valitsusse edasi, kuid hakkavad täitma vähemtähtsaid ülesandeid. Reynolds hakkab tegelema valitsusteenuste portfelliga, Porter aga teaduse, tehnoloogia ja tööstusega.