53-aastane Slutski, kes kuulub ultranatsionalistlikusse liberaaldemokraatlikku parteisse, tegi vastavasisulise ettepaneku laupäeval usutluses YouTube'i kanalile Solovjov Live, vahendab Meduza.

"Mis puudutab presidendi solvamist, siis meil on kindlasti midagi, mille poole püüelda," ütles Slutski, kommenteerides USA presidendi Joe Bideni väljaöeldut. "Ja peame ka karmimalt karistama neid, kes presidenti solvavad."

"President kaitseb riiki, kaitseb meid kõiki. Seetõttu peaksid meie õigusaktid kaitsma riigipead selliste lubamatute rünnakute ja solvangute eest palju karmimalt," leidis ta.

Välisasjade komisjoni juht lisas, et "Belgias on sellise asja eest karistuseks kaks kuni kolm aastat vangistust, Taanis kolm kuni neli aastat, Saksamaal kuni viis aastat, Prantsusmaal aga trahv kuni 45 tuhat eurot".

Tänaste seaduste kohaselt on Venemaal võimalik valitsuse esindaja avaliku solvamise eest tema ametikohustuste täitmisel või seoses nende täitmisega karistada rahatrahviga kuni 40 tuhat rubla, üldkasuliku tööga kuni 360 tundi või parandusliku tööga kuni üks aasta.