Opositsionääri kaitsja Olga Mihhailova sõnul on tema kliendi tervis koloonias märgatavalt halvenenud.

Mihhailova sõnas neljapäeval pärast Navalnõi külastamist TASS-ile, et karistuskoloonia on tema kliendi tervisele väga halvasti mõjunud. Navanõi oli kurtnud neli nädalat kestnud tugeva seljavalu üle ja seda, et ei tunne üht jalga. Koloonia pressiteenistus oli varem teatanud, et Navalnõi läbis tavapärase meditsiinilise kontrolli ja tema seisundit hinnati rahuldavaks.

Navalnõi teatas eile avaldatud Instragrami postituses, et kardab jalast ilma jääda. „Ma kukun kohe, kui üritan oma paremale jalale toetuda. Olen oma parema jalaga harjunud ega tahaks sellega hüvasti jätta," kirjutas Navalnõi. Opositsionäär lisas, et tal on ka raske voodist välja saada. „Vangla võtab mu kaebused vastu, aga ei tee midagi," ütles Navalnõi.

„10 aastat vangis istunud Mihhail Hodorkovski ütles mulle kord, et kõige olulisem on mitte haigeks jääda. Kui jääd vanglas tõsiselt haigeks, siis sa sured," lisas ta.

Kremli pressišefi Dmitri Peskovi sõnul oleks Navalnõi tervisemurede tõttu lisasanktsioonide kehtestamine absurdne.

Kui Peskovilt küsiti, kas Moskva ootab Navalnõi juhtumiga seoses uute sanktsioonide kehtestamist, vastas Peskov, et sanktsioonid pole miski, mida oodata, vaid miski, milleks ette valmistuda, kirjutab TASS.

„Meie oponentide sanktsiooniharjumus muutub kahetsusväärselt kombel üha sagedasemaks. Kuid antud juhtumi puhul oleks meie hinnangul igasugune sanktsioonide kehtestamine täiesti absurdne," lisas Peskov eile.