Päästjad käivad veekogude ääres igapäevaselt kontrollimas, et hulljulged inimesed jääle minnes oma elu ohtu ei seaks. Täna hommikul tuvastasid päästjad Paide tehisjärvel olnud vanema naisterahva, kellel paluti jäält lahkuda. Prouale selgitati kevadisel vesisel jääl viibimise ohtlikkust ning tutvustati Eestis kehtivat jääle mineku keeldu. Naisterahvas lahkus jäält.

Kell 12.37 teatasid tähelepanelikud kodanikud Häirekeskusele taas Paide tehisjärvel istuvast kalastavast inimesest. Päästjad tuvastasid, et tegemist oli sama naisterahvaga, kellele hommikul jää ohtlikkust juba selgitati. Seekord vestlesid inimesega ka politseinikud.

Ennast uppumisohtu pannud naine eiras mõtlematult kehtivat jääle mineku keeldu ning läks hoolimata hoiatamisest jääle tagasi. Päästjate hinnangul on jää paksus Paide tehisjärvel küll üle 10 sentimeetri, kuid veekogu ääred on kaldast lahti ning jää peal vesi.

Päästjad hoiatavad, et kevadiste sulailmadega on jääle minek eluohtlik ja jääle mineku keelu eiramine karistatav. Läbi jää vajuv inimene kaotab külmas vees üldjuhul tegutsemisvõime loetud minutitega, lapsed veelgi kiiremini.