Oja arutas koos kolleeg Orsolya Soosaarega, mida tähendab 29 miljonit doosi eludes.

"Lühidalt tagasihoidliku ümbriku tagakülje arvutusena umbes 27 surnud Eesti elanikku kuus," leidis Oja.

Vaata Oja arvutuskäiku

"29 miljonit doosi Euroopa Liidule peaks proportsionaalselt tähendama Eestile umbes 86 000 doosi. Keskmiselt on märtsis haigestunud päevas 0,1% Eesti elanikest. Kui arvestame, et sureb iga sajas haigestunu (Euroopas keskmiselt sureb rohkem, Eestis seni vähem) ja sellise vaktsiinide kõrvalepaneku tõttu võtaks 86 000 inimese vaktsineerimine kuu aega kauem aega, sureb täiendavalt 27 inimest.

See hinnang on minu meelest isegi liiga konservatiivne. Me ei arvesta siin, et suur osa elanikest on juba immuunsed. Kui eeldame, et keskmiselt oli märtsis immuunseid 200 000, siis väike ümberarvutus ütleks, et 86 000 inimese vaktsineerimisega kuu aega venitamine maksab 32 elu.

Eestis on positiivse diagnoosi saanute suremus alla protsendi, aga Lääne-Euroopa riikides on suremus sageli Eestist kordades suurem. Juhul kui suremust alahindame ja Eestis oleks suremus tegelikult sarnane nagu Saksamaal, tähendaks selline venitamine Eestis täiendavalt 77 surma.
Lisaks vaktsineeritakse eelisjärjekorras neid, kelle suremise tõenäosus on suurem, ehk tõenäoliselt päästaks vaktsineerimine rohkem elusid."