Netanyahu erakond Likud koos liitlastega peaks 120-kohalise Knesseti uues koosseisus saama 52-53 kohta. Netanyahu ametisse jäämise vastu olevad erakonnad peaksid aga saama 60 kohta, vahendab BBC News.

See tähendab, et isegi natsionalistliku erakonna Yamina toetusega ei saaks Netanyahu enamust.

Yamina, mida juhib varem Netanyahule lojaalne olnud Naftali Bennett, peaks saama seitse kohta, aga ei ole veel selgelt teatanud, kumba poolt toetab.

„Ma teen seda, mis on hea Iisraeli Riigile,” ütles Bennett pärast lävepakuküsitluste tulemuste avaldamist. Bennett lisas, et ütles Netanyahule, et Yamina ootab ära lõplikud tulemused, enne kui otsustab järgmised sammud.

Iisraeli keskvalimiskomisjon teatas, et koroonaviirusega seotud piirangute tõttu pole lõplikke valimistulemusi oodata enne täna pärastlõunat.

Netanyahu tänas oma toetajaid Twitteris.

„Te andsite parempoolsetele ja Likudile minu juhtimisel suure võidu. Likud on kaugelt suurim erakond,” kirjutas Netanyahu. „On selge, et enamik iisraellasi on parempoolsed, ja ma tahan tugevat, stabiilset parempoolset valitsust.”

Peamine opositsiooniliider Yair Lapid, kelle tsentristlik erakond Yesh Atid peaks saama Knessetis 16-18 kohta, ütles, et on erakonna tohutu saavutuse üle uhke.

Lapid teatas, et on juba alustanud läbirääkimisi teiste erakondade juhtidega ning teeb kõik „terve mõistusega” valitsuse moodustamiseks.

Valimisi peeti suuresti referendumiks Netanyahu kui juhi üle. 71-aastane peaminister on olnud pidevalt võimul alates 2009. aastast. Kolm aastat oli ta peaminister ka 1990. aastatel.

Netanyahu kampaania keskendus Iisraeli maailma edukaimale vaktsineerimisprogrammile ja diplomaatilisele edule sidemete normaliseerimisel mõnede araabia riikidega.

Oponentide sõnul ei tohiks Netanyahu aga ametisse jääda, kui on samal ajal korruptsioonisüüdistustega kohtu all.

Pärast eelmisi kolmesid valimisi ei suutnud ei Netanyahu ega tema rivaalid stabiilset valitsust moodustada.