Helme ütles ETV saates "Esimene stuudio", et tema jaoks märgib Kaja Kallase sotsiaalmeediasse tehtud postitus, kus ta ähvardab suve ärajätmisega, saamatust kriisiga peaministrina toime tulla, vahendab ERR.

Helme ütles, et palju enam teha ei anna, sest enamik meetmeid on juba kasutusele võetud, küll aga peaks tõhustama kontrolli piiridel, et inimesed ei saaks reisida nendesse välismaa paikadesse, kust on toodud uued agressiivsed viirustüved.

"Väga palju enam neid kohti pole järel, kus ühiskonna jää peale saaks panna," tõdes Helme. "Aga turismireisid Aafrikasse jätkuvad, see ei ole normaalne."

Helme hinnangul tuleks soodustada kiirtestide laialdast kasutuselevõttu, et töökollektiivides nakatunud kiiresti tuvastada ja korraldada ühiskonna kiirem vaktsineerimine, milleks tuleb lahendusi leida iseseisvalt ja väljaspool Euroopa Liitu.

Koroonapositiivne peaminister Kaja Kallas kirjutas täna Facebookis, et nakatumine on jätkuvalt tõusuteel. "Kui viiruse levik ei peatu, siis jääb Eesti kogu suveks lukku – nagu meie lõunanaaber Läti on olnud lukus novembrist saati. Seisab majandus, seisab sotsiaalne suhtlus, seisab kõik. Valitsus võib kehtestada lõputult piiranguid, aga inimesed on need, kes peavad piirangutest kinni pidama," märkis ta.