Eile kell 20.45 teatati politseile, et Narvas Partisani tänava maja trepikojas jookseb ringi kirvega mees. Sündmuskohale saabunud kiirreageerijad leidsid trepikojast 42-aastase mehe, kellele anti korralduse kirves maha panna. Mees ei võtnud korraldust kuulda ja üritas kirvega hoopis ametnikke rünnata. Ründaja rahustamiseks ja ohu välistamiseks kasutas üks kiirreageerijatest taserit. Tugevas alkoholijoobes mees peeti kinni ja toimetati edasisteks menetlustoiminguteks politseijaoskonda.

Ida prefektuuri operatiivkeskuse juhi Kuldar Kurvitsa sõnul olid majaelanikud mehe tegevuse pärast väga ehmunud. "Alkoholi tarvitanud inimene, kes otsustab kirvega mõtlematult vehkima hakata, võib viia ettearvamatute tagajärgedeni. Seetõttu reageeris politsei väljakutsele tugevdatud jõududega. Sündmuskohal arenes olukord väga kiiresti ning politseid nähes muutus mees väga agressiivseks ja üritas kiirreageerijaid rünnata. Politseinikud neutraliseerisid taserit kasutades ohu kiiresti. Politseinikke rünnanud mees meedikute abi ei vajanud ning samuti ei saanud politseinikud viga,“ ütles Kurvits.

Operatiivkeskuse juht tuletab meelde, et alkoholi kuritarvitamine ning alkoholijoobes tehtud valikud võivad ohtu seada inimese enda ja teinekordki ka teiste inimeste elu ja tervise. „Meie praktikas on olnud juhtumeid, kus väikesest sõnalisest kähmlusest, mida oleks kainena võimalik hõlpsasti lahendada vägivalda kasutamata, kasvab alkoholi tõttu tragöödiaks. Seega võiks alkoholi tarvitades olla seltskonnas ka kaine inimene, kes aitaks ennetada joobes inimeste arveteklaarimisi ja jälgiks, et purjutanud inimesel ei tuleks ideed haarata mõnda ohtlikku eset, millega võib nii endale kui ka teistele viga teha, olgu selleks siis nuga, kirves, käärid või suisa relv,“ rääkis ta ja lisas, et kui nähakse või kuuldakse inimesi, kelle koosviibimine võib ohtu kujutada neile endile või teistele, siis sellest tuleks teada anda hädaabinumbril 112.

42-aastase mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu.