Inimesed vanuses üle 60 aasta saavad registreerida üleriigilises digi-registratuuris homsele, 24. märtsi, vaktsineerimisele. Vaktsineerimine toimub homme Ida-Tallinna Keskhaigla H-korpuses alates kella 14.

„Anname oma panuse, et võimalikult kiirelt saaks 60+ inimesed vaktsineeritud,“ ütles ITK õendusjuht Ülle Rohi.

Vaktsineeritakse AstraZeneca vaktsiiniga, mis on olemasolevatele andmetele tuginedes vanemaealistel efektiivne ning kaitseb hästi raske haigestumise eest.

Registreeruda saab portaalis digilugu.ee.

100 vaktsineerimisaega vabanesid ITK-s seetõttu, et eelmise nädala lõpus teatas immunoprofülaktika ekspertkomisjon kasutada AstraZeneca COVID-19 vaktsiini lähinädalatel eelkõige üle 60-aastastel, sest neid on vaja eelisjärjekorras viiruse eest kaitsta ning enam ei kehti soovitus süstida selle tootja vaktsiini ainult noorematele kui 65-aastastele.

ITK kommunikatsioonispetsialist Marko Mägi ütles, et 100 doosi vabanes nende eesliini ja sotsiaalhoolekande töötajate arvelt, kelle jaoks olid doosid varem broneeritud. ITK tegi noorematele kui 60-aastastele ettepaneku loovutada vaktsineerimiseks broneeritud aeg, et süstida 65-aastaseid ja vanemaid inimesi.