„Meil on Hiina hea naaber ja Euroopa Liit on samuti meie naaber ning me oleme alati olnud huvitatud meie suhete edasiarendamisest kõigil asimuutidel. Kui Euroopa need suhted purustas, lõhkudes lihtsalt kõik mehhanismid, mida loodi palju aastaid, ja meile jäid partneriks ainult teatud Euroopa riigid, kes tahavad juhinduda oma rahvuslikest huvidest, siis ilmselt viib see objektiivselt selleni, et meie suhted Hiinaga arenevad kiiremini, kui see, mis on alles jäänud suhetest Euroopa riikidega,” ütles Lavrov täna pressikonverentsil Hiinas, vahendab Interfax.

„Euroopa Liidu kui organisatsiooniga suhteid ei ole, nende suhete kogu infrastruktuur on Brüsseli ühepoolsete otsustega hävitatud,” lausus Lavrov, märkides, et kui Brüssel peab võimalikuks seda anomaaliat kõrvaldada, on Venemaa selleks võrdõiguslikkuse ja huvide tasakaalu alusel valmis.

Lavrovi sõnul vahetavad USA, Euroopa ja Lääs tervikuna sisuliselt diplomaatia, mida kunstlikult kaotavad, sammude vastu kõigile teistele oma reeglite pealesurumiseks, mis nende arvates peaksid olema maailmakorra alused.

„Sanktsioonid on aga nende reeglite veel üks liik,” ütles Lavrov.