"Tallinnas tuleb panna fookus sinna, kus on madalam vaktsineeritus, sest see suurendab riski sattuda haiglaravile," rääkis Kiik. Näiteks toimusid möödunud nädalavahetusel Lasnamäe, Maardu ja Loksa elanike vaktsineerimised.

Haigekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemann sõnas tänasel pressikonverentsil, et vaktsineerimiseks mõeldud vabad ajad broneeriti kiiresti ja Lasnamäe meditsiinikeskuses Medicum tehti kahel päeval üle 1300 vakstineerimise.

Sotsiaalministeeriumil on kavas Kiige sõnul teha täiendavad kampaaniad seal, kus nakatumiste arv on kõrge ja vaktsineerituse hõlmatus madal, peale Tallinna on nii ka Ida- Virumaal.

Kiige sõnul tehakse vaktsineerimise kohta teavitustööd ning jagatakse isikukaitsevahendeid. "Teeme vaktsineerimisel sihistatud tegevusi neis regioonides ja vanuserühmades, kus on kõrgem haigestumise risk," lausus Kiik.

Kiik märkis, et teavitustööl teeb sotsiaalministeerium koostööd erinevate meediaväljaannetega, sh pealinna lehega Stolitsa, et tõsta teadlikkust vaktsineerimise kohta ja et info jõuaks ka nendeni, kes online-meediat ei loe ning internetti aktiivselt ei kasuta.

Samas kirjutas Õhtuleht, kuidas Stolitsa, aga ka Lasnamäe leht ei ole piisavalt ammendavalt kajastanud koroonaviiruse levikut ja vaktsineerimise kohta käivat teavet.

Kiik lausus selle peale, et koostööd küll juba tehakse, aga kindlasti on kohti, kus saab seda paremini teha.

Täismahus loe analüüsi Stolitsa ja Lasnamäe lehe kohta Õhtulehest.