Seekordses saates tuleb jutuks TalTechi magistritaseme õppekava nimega Materjalid ja protsessid jätkusuutlikus energeetikas. Kristjan Hirmol on külas üks eriala lektoritest – Taavi Raadik – ja sedasama eriala õppiv tudeng Silver Suits.

Tegemist on Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli ühiselt loodud õppekavaga – esimesel semestril õpivad tudengid Tallinnas, teisel suundutakse õppima Tartusse. Taavi Raadiku sõnul pakub see tudengitele vaheldust, kuna erinevates kõrgkoolides on pisut erinev õpetamismetoodika.

Eriala sobib inimestele, kes on huvitatud energia tootmisest alternatiivsete energiaallikate põhjal. Sinna hulka kuuluvad ka erinevate materjalide uurimismeetodid, mis protsesse ja tehnoloogiaid kasutatakse materjalide tootmiseks, valdkonnad kus neid materjale kasutatakse, energia salvestamine, kuidas alternatiivsete energiaallikate süsteeme ehitatakse ning mis protsesse kasutades jõutakse lõpptooteni jne. Muidugi peab inimesele meeldima ka materjaliteadus ja inseneriteadus ning oluline on ka matemaatikast arusaamine

Eriala on laias laastus jaotatud kaheks – materjalid ja protsessid. Lihtsustatult võib öelda, et materjalidele keskendunud õppijatest saavad teadlased ning energeetikaprotsessidele suunatud tudengid töötavad tulevikus inseneridena.

Mida keerulise nimega õppekava endast täpsemalt kujutab, kuula lähemalt TalTechi podcastist!

1x
00:00