Kallas, kes andis eelmisel esmaspäeval koroonaviiruse suhtes positiivse proovi, ei täida haiguse tõttu oma ametiülesandeid alates 17. märtsist. Tänase otsuse kohaselt jääb ta töölt eemale veel vähemalt kolmeks päevaks.

Vastavalt peaministri asendamise järjekorrale täidab Kallase äraolekul valitsusjuhi ülesandeid riigihalduse minister Jaak Aab. Kallas jätkab sel ajal teiste igapäevaste ülesannete täitmist, mis ei nõua tema isiklikku kohalolu või ametlike toimingute tegemist.

Kallas: haigus tuleb välja põdeda

"Olen olnud koroonaviirusega kodus haige nüüdseks peaaegu nädala. See haigus väljendub igal inimesel erinevalt ning kuigi mulle pole sattunud õnn põdeda selle viiruse kergeimat versiooni, siis võrreldes nende 700 eestimaalasega, kes peavad koroonaviiruse tõttu haiglaravil olema, on mul hästi läinud," kirjutas peaminister Kaja Kallas täna ühismeedias. "Olen südamest tänulik kõigile, kes pingutavad igapäevaselt selle nimel, et koroonaviiruse levik kontrolli alla saada. Palun käituge mõistlikult, ärge pidage pidusid, jätke ära kohtumised ning hoidke enda ja oma lähedaste tervist, järgige piiranguid ning väärtustage arstide ja õdede tööd meie haiglates."

"Teadvustan endale, et paljud eestimaalased kujundavad ka minu tervisekäitumise põhjal oma suhtumist ja käitumist. Haigus tuleb välja põdeda. Kuigi tahan võimalikult kiiresti täisvõimsusel tööle naasta, on vastutustundlik teha seda siis, kui olen terve," lisas Kallas.