"Mida võivad mõelda 780 koroonaviiruse tõttu surnud inimese lähedased?
Mida tunnen mina, kes ma pidin täna oma ema juurde minema, kaasas urn oma isa tuhaga?" küsis Kruus oma sotsiaalmeedias, väljendades oma mõtteid koroonapiirangute vastu protestinud autosõitjate suunas. "Isa oleks endiselt meie hulgas, kui keegi poleks vastutustundetult levitanud viirust."

Kruus ei mõista, mis täpsemalt nende inimeste käitumise taga seisneb.

"Mis sinu probleem on, kui paned oma autole sinimustvalged külge ja hakkad liiklust ummistama? Sul on vähe vabadusi? Sa ei saa piiramatult reisida või pead maski kandma või mis hädad sul on? Enda heaolu on kõige tähtsam asi siin maailmas? Millises pingeolukorras töötavad arstid ja õed haiglates, ei huvita sind absoluutselt?" küsis Eha Kruus oma postituses. "Nad töötavad seal kurnatuse piiril sinusuguste pärast, kes teiste eludest ei hooli ja piirangutele vilistavad. Piirangud ei ole sinu ahistamiseks, vaid selleks, et ohvreid oleks vähem. Et sina ei peaks tulevikus tundma seda südamevalu oma lähedase pärast, mida tunnen praegu mina."

Lõpetuseks märkis Kruus, et inimestelt ei paluta ju ei midagi rohkemat, kui et igaüks hoiduks koroonaviirust levitamast. Ta kutsus olukorraga rahulolematuid protestijaid mõistusele tulema.

Tagamaadest

Eha Kruusi isa, 84-aastane Aksel Roode suundus haiglasse pimesooleoperatsiooni tegema. Operatsioonist taastus ta hästi, ent ühel hetkel avastati tal aga koroonaviiruse nakkus. Kust nakkus külge tuli, on siiani täpselt teadmata. COVID-19 viiruse kulg saatis mehe koroonaosakonda. Tagasi ta sealt enam elavana ei tulnudki.

Eha kirjeldas ühes sotsiaalmeediapostituses oma isa kui elujõulist meest, kel aastaid küll palju, ent hing tegutsemisjanu täis.

"Ta polnud haige, meil kellelgi polnud sellist mõtetki, et... Tal jäid kõik asjad pooleli," kirjutas Kruus oma lahkunud isa kohta.

Jaga
Kommentaarid