Lasnamäe, Loksa ja Maardu eakatele eraldati vaktsineerimiseks täiendavad 2000 doosi Pfizer/BioNTech vaktsiini. Registreerida sai end nii digiregistratuuri kui telefoni teel.

Haigekassa esmatasandi teenuste juhi Külli Friedemanni sõnul on selliste suuremamahuliste vaktsineerimiste eesmärk kaitsta ennekõike riskirühma kuuluvaid patsiente, kelle elukohaks on kõrgema nakatumismääraga piirkonnad. „Harjumaa on kõige kõrgema nakatumismääraga maakond, Maardu, Loksa ja Lasnamäe piirkonnad selle sees kõige tipus. On äärmiselt oluline kaitsta sealsete elanike kõige haavatavamat gruppi nii suurel määral, kui võimalik,“ sõnas Friedemann.

Maardu, Loksa ja Lasnamäe perearstide nimistutesse kuuluvaid riskirühma patsiente vaktsineeritakse laupäevast esmaspäevani Medicumi kliinikus Lasnamäel aadressil Punane 61 ning laupäevast teisipäevani Maardus Vaba Aja Keskuses aadressil Keemikute 12b ja Loksal aadressil Posti 29.

Pfizer/BioNTechi vaktsiiniga immuniseerimine koosneb kahest süstist, mille vahele jääb viis kuni kuus nädalat. Laupäevast teisipäevani vaktsineeritavate teise doosi aeg pannakse kirja esimese süsti saamisel.