Tartu ülikooli kliinikumi töötajad said täna tunnistada kibedat vaatepilti. Sel ajal, kui nemad kliinikumis agaralt tegutsesid, et aidata koroonahaigeid ja teisigi, sõitis kliinikumist mööda mõnesaja auto pikkune kolonn, kes peavad viimase aasta koroonapiiranguid vabadusi põhjendamatult rikkuvaks.

"Ühtse ja rahumeelse kogukonnana astume vastu vabaduse ja isikuõiguste põhjendamatule piiramisele. Alates 2020.aasta algusest on tekkinud kohalikud kogukonnad, mis tänaseks on saanud osakesteks laiemast Vabadusliikumisest kogu maailmas," väidetakse ürituse Facebooki lehel. Meeleavaldust võrreldakse seal Balti ketiga.

Fotograaf Tartus nentis, et säärane kolonn takistas oluliselt liiklust. Lisaks on sama kurdetud Tallinnas.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre kõneles, et täna toimuv meeleavaldus häiris tugevalt liiklust Tallinnas Laagna teel. "Kolonni ees liikunud auto peatus ning pärast seda jäid pidama enamik kolonnis liikunud autojuhte. Kolmerealise tee kaks rida olid täielikult kinni ning liikluseks jäi avatuks vaid üks rida," kirjeldas ta olukorda.

Selliseid meeleavaldusi korraldades peab politseid sellest eelnevalt teavitama. Korraldaja peab hindama osalejate arvu ja mõju ümbritsevatele inimestele, liiklusele ja varale. "Politsei saab korraldajat ka nõustada ja juhtida tähelepanu ohukohtadele. Korraldaja politseid eelnevalt tänasest sündmusest ega planeeritud marsruudist ei teavitanud, kuid olime sotsiaalmeedias levivast üleskutsest teadlikud ning juhtisime korraldaja tähelepanu võimalikele riskidele. Kui liikluses on korraga rohkem autosid, on ka suurem tõenäosus seisakute tekkimiseks või õnnetusteks. Siiski ei hinnanud korraldaja riske õigesti," nentis Tambre.

"Politsei suunas täna liiklusesse rohkem patrulle, et võimalikke rikkumisi ennetada ja neid avastada. Patrullid reageerisid ka Laagna teele, kus meeleavaldajad olid tekitanud ummikud. Politseinikud vestlesid kolonni ees oleva auto juhiga. Selleks, et liiklust rohkem mitte takistada, fikseeriti rikkumine kohapeal, autojuhile edastati kutse ilmuda politseisse ning anti korraldus õigusrikkumine lõpetada ja edasi liikuda," ütles Tambre.

Praeguseks liiklus sujub, kuid arvestada tuleb siiski sellega, et autosid on tänavatel palju. Seetõttu võib näiteks fooritulede ees tekkida pikemaid järjekordi.

Viimase ööpäevaga kinnitati 1250 koroonajuhtu.